Selvbetjeningsportalen i Nilex

Nilex benyttes i dag av flere hundre virksomheter i Skandinavia, hos alt fra mindre bedrifter til store organisasjoner. Om du er på jakt etter måter å effektivisere eller optimalisere support og kundeservice - bør du absolutt lese videre.

Hva er Nilex selvbetjeningsportal?

I Nilex finnes ferdig innebygd funksjonalitet for å tilby en eller flere selvbetjeningsportaler til kunder og brukere. Selvbetjeningsportalen kan tilpasses for den enkelte virksomheten med ulike elementer og innhold alt etter hva du trenger.

Idéen med å tilrettelegge for en portal til brukerne, er at sluttbruker skal kunne gå til en webadresse for å få informasjon om aktiviteter, bestille tjenester eller produkter eller fylle inn et enkelt skjema for å få hjelp. Skjemaene som brukes blir tilpasset organisasjonens eller avdelingens behov. Når et skjema blir sendt inn, opprettes en henvendelse som automatisk blir sendt til riktig mottakergruppe eller avdeling.

Automatisk pålogging

Selvbetjeningsportalen i Nilex støtter Single Sign-on (gjerne basert på ett eller flere Active Directory) som gjør at brukerne ikke trenger å logge på manuelt. Automatisk gjenkjenning av brukeren gjør at de blir direkte innlogget når de besøker selvbetjeningsportalen. På denne måten får alle brukerne servert tilpasset info med en gang de går til portalen.

Selvbetjeningsportalen i Nilex kan tilpasses med bedriftens egne farger og uttrykk

Selvbetjeningsportalen i Nilex kan tilpasses med bedriftens egne farger og uttrykk

Har du en oversikt over ofte spurte spørsmål?

Vanlige spørsmål som ofte blir stilt, kan med fordel systematiseres og dokumenteres; og da aller helst i en kunnskapsbase.

En kunnskapsbase som blir tilgjengeliggjort for sluttbrukere er et supert supplement til førstelinje support, og kan bidra til å minske antall gjentakende henvendelser. Dersom sluttbruker finner svaret på spørsmålet før de kontakter kundeservice, har du allerede effektivisert serviceprosessen i din virksomhet.

AI-tilpasset brukerstøtte

Med Nilex Service Platform (NSP) kan kunnskapsbasen legges til i selvbetjeningsportalen. Kun de artiklene som er ment for sluttbrukere vil bli synlige i selvbetjeningsportalen.

Systemet har innebygd AI-lignende funksjonalitet som gjør at når det skrives inn detaljer i en ny sak, vil du få relevante forslag fra kunnskapsbasen servert underveis.

Kun relevante artikler fra kunnskapsbasen vises underveis som detaljer fylles inn i ny sak

Kun relevante artikler fra kunnskapsbasen vises underveis som detaljer fylles inn i ny sak

Hva med viktig informasjon til sluttbrukerne?

I tillegg til å melde inn saker til it-servicedesk, kan selvbetjeningsportalen også fungere som en oppslagstavle. Viktig info angående systemer, planlagt vedlikehold og andre felles beskjeder kan legges ut på denne siden.

Med Nilex kan du velge om meldinger skal være synlige for alle, eller kun for innloggede brukere. Benyttes portalen for innmelding av henvendelser, vil brukerne raskt kunne se info om kjente feil, og man kan lett unngå en del duplikate saker.

Hvordan kan selvbetjeningsportalen tilpasses?

Nilex benytter det som kalles responsivt design. Det vil si at designet på nettsiden automatisk tilpasses til skjermstørrelsen den blir vist på, og vil være like enkel å bruke på mobil og nettbrett som på større skjermer.

Innholdet i portalen kan bestemmes av systemadministrator/superbruker i administrasjonsinnstillingene i Nilex. Her kan også utseendet tilpasses.

Har du flere spørsmål?

Vi tar gjerne en prat om hvordan du kan komme igang med selvbetjeningsportalen i Nilex.

Ring oss på 458 90 000 - eller send en epost for å avtale nærmere.